Gerben Krewinkel nieuwe voorzitter raad van bestuur

Gerben Krewinkel is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Zorggroep Drenthe. Hij volgt met ingang van 1 april a.s. Inge Degen, bestuurder a.i. op. Krewinkel is momenteel directeur ouderenzorg bij Treant Zorggroep. De raad van bestuur bestaat naast Krewinkel uit een nog te werven lid. De wervingsprocedure hiervoor is in volle gang.

Met de benoeming van Krewinkel heeft Zorggroep Drenthe een voorzitter die “alle kennis, ervaring en de juiste persoonlijkheid heeft om boegbeeld te zijn van Zorggroep Drenthe en op enthousiaste wijze aan de slag te gaan met alle dossiers en uitdagingen die voor ons liggen,”  aldus Janneke Hoitinga, voorzitter raad van toezicht.

Krewinkel (52) is als directeur ICT in 2010 in de zorg beland. Momenteel is hij directeur ouderzorg bij Treant Zorggroep. Hier is Krewinkel verantwoordelijk voor meerdere locaties voor langdurige somatische en psychogeriatrische woonzorg, geriatrische revalidatiezorg, gerontopsychiatrie en wijk-/thuiszorg.

“Net als vele ouderenzorginstellingen staat Zorggroep Drenthe voor grote uitdagingen, maar minstens net zoveel kansen! Zorggroep Drenthe heeft veel te bieden voor de kwetsbare ouderen in ons verzorgingsgebied en voor de medewerkers. Ik weet zeker dat wij met elkaar hét verschil kunnen maken,” aldus Krewinkel.

Gerben Krewinkel