Eerste schep in de grond voor de Sport- en Beweegtuin Mozaiek

Op maandag 16 september jl. ging de eerste schep in de grond voor de Sport- en Beweegtuin bij Mozaiek. Wethouder Hans de Graaf van de gemeente Tynaarlo hanteerde de schep, onder toeziend oog van Lex Smetsers, Raad van Bestuur van Zorggroep Drenthe.

Wat in 2016 begon als een initiatief voor ‘sport en bewegen voor senioren’, wordt nu een Sport- en Beweegtuin voor iedereen, waarin het draait om (buiten) bewegen en contact met de medemens.

Beweging en sociale contacten
De Sport- en Beweegtuin heeft als doel om mensen bij elkaar te brengen; om hen te prikkelen om op een laagdrempelige manier in beweging te komen en in beweging te blijven. Hiermee bevordert de beweegtuin niet alleen beweging, maar ook sociale contacten. Bewoners van Mozaiek kunnen zelfstandig of met een vrijwilliger de beweegtuin in. Naast bewoners zijn ook mensen uit het dorp Zuidlaren welkom; de tuin is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Samenwerking met fysiotherapie
Met de komst van de Sport- en Beweegtuin kunnen Perdon Fysiotherapie en Fysio Fit Zuidlaren hun beweeg-aanbod uitbreiden met buitenactiviteiten die laagdrempelig zijn voor een brede groep mensen. Door het realiseren van de Sport- en Beweegtuin willen wij senioren stimuleren om óók buiten te bewegen