Coronateststraat Zorggroep Drenthe gaat nieuwe fase in

De afgelopen periode heeft de Coronateststraat (CTS) van Zorggroep Drenthe zich meer dan eens bewezen. De CTS werd midden september 2020 opgezet omdat de wachttijden voor het afnemen van een coronatest en het verwerken van de testuitslagen bij de GGD opliepen.

 

Door deze vertraging waren (zorg)medewerkers relatief lang niet inzetbaar. Onze eigen CTS maakte dat we zelf snel konden testen en de uitslagen sneller beschikbaar waren dan via de reguliere weg. Zorgmedewerkers kregen toen ook nog geen voorrang.

Inmiddels draaien de teststraten van de GGD op volle kracht en krijgen zorgmedewerkers voorrang. Hierdoor zijn de uitslagen van een test daar inmiddels zeker even snel bekend als de uitslag van een test in onze eigen CTS. Voor Zorggroep Drenthe is dit reden om de structurele inzet van de eigen CTS te stoppen. Medewerkers die klachten passend bij het coronavirus hebben worden vanaf 10 december 2020 weer getest in een teststraat van de GGD.

De faciliteiten van de eigen CTS blijven beschikbaar. Op deze manier kunnen wij snel blijven anticiperen wanneer een grote groep medewerkers van een van de locaties is blootgesteld aan het virus en kan er op ieder gewenst moment van de dag getest worden. Testen in de eigen CTS blijft dus mogelijk maar wordt anders ingezet en gaat daarmee een nieuwe fase in.