Bewoners en cliënten Mozaiek in de ban van vakantie Ameland

De zomervakantieweken staan deze zomer centraal bij Zorggroep Drenthe. Bewoners en cliënten van Mozaiek hebben vorige week een heerlijke vakantie gehad op Ameland. 

Om het eiland te 'bezoeken' moesten bewoners en cliënten natuurlijk eerst met de veerboot van Wagenborg op pad. De vlag van de passagiersdienst hangt op een prominente plek in Mozaiek.

De week werd afgetrapt met bewegen op muziek. Bewoners en cliënten konden onder het genot van zeemansliederen oefeningen doen met (strand)ballen in het mooi aangeklede theater. Op dinsdag werd er buiten op het grindpad Jeu de Boules gespeeld en halverwege de week werd er op het terras geluisterd naar en meegezongen met meedeinende zeemansliederen. Dit natuurlijk onder het genot van een hapje en sapje.

Op donderdag werden er tijdens de schildermiddag vuurtorens geschilderd en op vrijdag werd de week creatief afgesloten met het inkleuren van schelpen. Dit werd o.a. gedaan met verf en nagellak. Deze week zijn de bewoners en cliënten van Mozaiek op vakantie in Overijssel.