Spectrumbus

Vanuit woonzorgcentrum Spectrum Beilen wordt, middels de elektrische Spectrum bus, laagdrempelig vervoer voor alle kwetsbare ouderen in Beilen en omgeving geboden.

Met deze shuttlebus kunnen ouderen makkelijk en duurzaam worden vervoerd naar bijvoorbeeld woonzorgcentrum Spectrum. Daar kan men deelnemen aan activiteiten of heerlijk dineren in restaurant 'Bij de Buren'.

Naast het vervoer van (minder mobiele) ouderen aan de dagbesteding in Spectrum, is de bus is ook bestemd voor, in groepsverband, een bezoek aan de zorgboerderij in Smalbroek te brengen.

Daarnaast kunnen langer thuiswonende én in andere woonvormen voor ouderen in Beilen, busritten aanvragen om b.v. naar de huisarts, apotheek, tandarts, de praktijk voor fysiotherapie of naar de winkel te gaan, maar ook naar de markt, voor een familiebezoekje óf om een rondrit in het dorp maken.

In de bus kunnen, naast de chauffeur en de hulpvaardige begeleider, 6 personen worden vervoerd (inclusief 2 ingeklapte rollators/rolstoel). De bus rijdt maximaal 25 km/uur en is van maandag tot en met vrijdag inzetbaar van 9.00 – 17.00 uur. Meereizende ouderen betalen voor het vervoer een kleine vergoeding van € 1.- (retour).

De bus is 5 dagen per week van 09.00 tot 17.00 uur én op speciale aangelegenheden beschikbaar. Wilt u zeker zijn van een plek, dan adviseren wij u om tijdig te reserveren.

Reserveren 
Reserveren kan zowel telefonisch (0593 52 34 55), als bij de servicebalie van Spectrum, tussen 9.00 uur- 16.00 uur. Dit kan tot maximaal 16.00 uur de dag voorafgaande aan de ingeplande rit. De servicebalie noteert dan op het rijschema van de bus de volgende gegevens:

  • uw naam, adres, telefoonnummer,
  • of u gebruik maakt van een rollator/rolstoel,
  • of u opgehaald wilt worden vanaf uw appartement.

Deze bus is niet geschikt voor vervoer van personen in een rolstoel, maar is alleen toegankelijk voor mensen die zelfstandig uit de rolstoel kunnen komen en in de bus kunnen stappen. In de bus is plaats voor 1 ingevouwen rolstoel en 1 ingevouwen rollator.

En als u belangstelling heeft om als chauffeur en/of bijrijder op deze heel speciale bus zeer enthousiaste en dankbare ouderen te vervoeren, kunt u zich telefonisch aanmelden via het telefoonnummer 0593 52 34 55.

U bent van harte welkom in de groep enthousiaste chauffeurs en bijrijders die met veel plezier de kwetsbare ouderen vervoeren en daarmee de deelname aan het sociale leven van deze ouderen vergroten.