Nieuws

Nieuws Spectrum

 • Herfst, herfst wat heb je te koop…

  Terwijl het buiten kouder en killer wordt, wordt er bij Spectrum gewerkt aan een gezellige, warme sfeer. De cliënten van de PG-afdeling zijn bezig geweest met het maken van allerlei knutselwerkjes in het herfstthema. Tijdens het knutselen werd er gezellig gekletst, over de herfst, over spinnen, er werden zelfs een paar herfstliedjes gezongen.

  lees meer
 • Aanvullende voorzorgsmaatregelen

  Op dit moment zien wij dat de coronabesmettingen in Nederland en in onze provincie weer toenemen. Ook uit ons werkgebied en in de omgeving van onze locaties bereiken ons signalen dat er nieuwe besmettingen bij komen. Om die reden neemt Zorggroep Drenthe uit voorzorg aanvullende maatregelen. 

  lees meer
 • Zorggroep Drenthe heeft eigen corona teststraat

  Het kan niemand ontgaan zijn dat de wachttijden voor het afnemen van een coronatest en het verwerken van de testuitslagen bij de GGD oplopen. Door deze vertraging zijn (zorg)medewerkers relatief lang niet inzetbaar. Voor Zorggroep Drenthe was dit reden om de mogelijkheden voor het opstarten van een eigen corona teststraat (CTS) te onderzoeken.

  lees meer
 • Vakantie in Spectrum

  De afgelopen zes weken zijn de bewoners en cliënten van Spectrum in ‘eigen huis’ naar drie verschillende vakantielanden afgereisd. Na Nederland en Duitsland werd ook Italië aangedaan. Spectrum werd telkens omgetoverd in de sfeer van het vakantieland en ook de activiteiten stonden in het teken van dit land.

  lees meer
 • In Spectrum reizen we door Holland

  De locatie is aangekleed in Hollandse sfeer. Bij die aankleding horen natuurlijk ook dieren en wanneer je de koeien naar binnen haalt, dan is het logisch dat deze ook gemolken worden ;)

  lees meer
 • In Spectrum op reis in Holland

  In de gang op de PG afdeling is een Hollands hoekje ingericht. In de huiskamer werd afgelopen week een heerlijke Hollandse sorbet gemaakt.

  lees meer
 • Optreden mannenkoor De Traan!

  Mannenkoor ‘De Traan’ gaf donderdagmiddag 23 juli een mini concert in de binnentuin bij Spectrum. Onder het motto van “De Traan Troost” wilde het mannenkoor een optreden van een uur verzorgen. 

  lees meer
 • Zomer bij Zorggroep Drenthe!

  De voorbereidingen waren al een vakantiereis op zich en de opening op de locaties van Zorggroep Drenthe was spectaculair! Onze bewoners en cliënten gaan deze zomer namelijk ‘op reis in eigen huis’. Op 14 juli was op alle locaties de aftrap van een speciaal zomerprogramma.

  lees meer
 • Aanstaande zondag Spectrum in het VPRO programma "Kwartier van het dier"

  Het is zover! Aanstaande zondag 12 juli om 18.35 uur op NPO3 kun je de uitzending van "Kwartier van het dier " bekijken.

  lees meer
 • Hartelijk dank

  Naast onze dank aan onze bewoners, cliënten, hun contactpersonen, onze medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen voor de afgelopen periode is er nog een groep die wij graag willen bedanken.

  lees meer