Nieuws & Activiteiten

Nieuws & Activiteiten Mozaiek

 • Tentoonstelling Annabel Oosteweeghel in Mozaiek

  Van 26 november tot en met 14 januari is de tentoonstelling Old Love van Annabel Oosteweeghel te zien in Galerie Mozaiek. Annabel Oosterweeghel presenteert een serie foto's over liefde en intimiteit bij ouderen.

  lees meer
 • Mozaiek krijgt eervolle vermelding van VeiligheidNL

  Amsterdam, 30 oktober 2017 – De jaarlijkse Valpreventieweek 2017 van VeiligheidNL was weer een groot succes. Het thema van de Valpreventieweek van dit jaar was Hup, in de benen: doe de dagelijkse dingen thuis nét even anders. Meer dan 40 zorgverleners organiseerden activiteiten voor ouderen om extra aandacht te geven aan valpreventie en om ouderen in de benen te krijgen.

  lees meer
 • Culinaire kerstinspiratiesessie

  Op donderdag 5 oktober werd een 'Kerstinspiratiesessie' georganiseerd in Mozaiek. Een proeverij van allerlei culinaire lekkernijen, mede georganiseerd door onze leverancier Van Hoeckel en het facilitaire team van Mozaiek.

  lees meer
 • Tentoonstelling Julia Winter in Galerie Mozaiek

  Van 1 oktober tot en met 19 november is de tentoonstelling U&U van Julia Winter te zien in Galerie Mozaiek. Julia Winter presenteert ‘dubbelportretten’. Zij toont foto’s van twee personen die ze in lagen over elkaar presenteert. De ene laag is een transparante foto van een persoon op glas die een dialoog aangaat met een daaronder gelegen portret op papier.

  lees meer
 • Expostie Galerie Mozaiek 'Binnenstebuiten'

  Van zondag 14 mei tot en met zondag 10 september is in Galerie Mozaiek de expositie 'Binnenstebuiten' te zien. De expositie toont werk van Wim Bosch, Rosa Everts, Thijs Jansen en Erica Scheper. In de getoonde werken is de blik zowel naar binnen als naar buiten gericht. Op het eerste gezicht lijkt het werk van de vier exposanten te gaan over een natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid, maar bij een nadere beschouwing is er sprake van een meer gelaagde benadering.

  lees meer
 • College van B&W brengt bezoek aan Mozaiek

  Het college van B&W van de Gemeente Tynaarlo bracht op 11 april een bezoek aan Woonzorgcentrum Mozaiek van Zorggroep Drenthe. Ze werden ontvangen door de directeur/ bestuurder de heer Pranger en de locatiemanager van Mozaiek, de heer Sijtsma.

  lees meer
 • Herdenking operatie Amherst Zuidlaren

  Tijdens het weekend van 7, 8 en 9 april werd in Zuidlaren operatie Amherst herdacht met een bevrijdingsfestival.

  Op 7 april werd in Theater Mozaiek een film gedraaid over de laatste 4 dagen uit de oorlog in Zuidlaren.

  lees meer
 • Dansen, da's toch niks voor ouderen?

  Dansen, da’s toch niks voor ouderen? Choreograaf Janneke Bruggink heeft voor twee maanden haar intrek genomen in ons woon(zorg)complex Mozaiek in Zuidlaren om het tegendeel te bewijzen. Klik hier voor het volledige nieuwsbericht van het DVHN.

   

  lees meer
 • Mozaiek in SBS6-programma 'Samen sterk'

  ‘Zelf de regie in eigen hand blijven houden kan ook als oudere’

  Wanneer ouderen niet meer in staat zijn om thuis te wonen, kunnen zij voor persoonlijke verzorging en verpleging terecht bij woonzorgcentra. Sape Pranger en Alex Sijtsma van Zorggroep Drenthe zorgen er voor dat deze ouderen zo optimaal mogelijk en prettig te kunnen verblijven wanneer ze in een woonzorgcentrum gaan wonen.
  Presentatrice Dian Biemans neemt een kijkje bij hen en loopt een dagje mee met mevrouw Ter Brake die bij Zorggroep Drenthe geniet van haar oude dag.

  lees meer
 • Verhalenverteller Janna v.d. Berg

  Woensdag 6 april kwam verhalenverteller Janna v.d. Berg in de Mozaiek. We hadden een leuk en vol Atrium. Janna heeft deze middag meerdere verhalen verteld en ze waren allemaal even boeiend. Iedereen zat met aandacht te luisteren en het was muisstil.

  Janna had een duidelijke stem en haar stem werd nog eens versterkt door de geluidsinstallatie. Dit was super want zo kon iedereen het goed horen. Mensen hebben laten weten dat het een hele mooie middag was en dat ze hebben genoten.

  lees meer