Leerlingen van Zernike Collega verzorgen kerstborrel

De bewoners van woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren konden op woensdag 16 december genieten van een kerstborrel met hapjesbuffet, verzorgd door de leerlingen van Sportklas 1D van het Zernike College in Zuidlaren.

De sportklas van het eerste leerjaar van het Zernike College sloot het kalenderjaar af met de clinic Sport & Gezondheid. Nieuw dit jaar is de samenwerking met woonzorgcentrum Mozaiek.

De leerlingen kregen eerder deze maand een rondleiding door het recent vernieuwde complex en gingen daarna de keuken in voor een clinic van kok Johan. Er werden gezonde smoothies en fruitspiesjes gemaakt en de kinderen kregen uitleg over de etiquette bij het serveren van hapjes.

Op woensdag 16 december brengen de leerlingen alles wat ze geleerd hebben in de praktijk tijdens een kerstborrel met hapjesbuffet in het restaurant van Mozaiek. Hiervoor zijn niet alleen de bewoners van Mozaiek uitgenodigd, maar ook de ouders van de leerlingen. De leerlingen van het Zernike College richten de eetzaal in, bereiden de hapjes en fungeren tevens als gastheren en gastvrouwen.

Als het goed bevalt, willen we er een jaarlijks terugkerende activiteit van maken. Het is een win win situatie, leerlingen doen ervaring op in de horeca en het begeleiden van ouderen, de Mozaiek kan de inzet van de leerlingen goed gebruiken voor grote evenementen.