Try Out voorstelling Noorderkroon

Op woensdag 2 maart j.l. was er de Try Out voorstelling van het Drents blijspel Loeki, Loeks de serveerster in twee bedrijven geschreven door H. de Vries. Deze voorstelling werd opgevoerd door de Historische Toneelvereniging ‘Roon'. Zij hebben gedurende drie maanden dit stuk geoefend in het theater van de Noorderkroon en op 2 maart voor proefpubliek van de Noorderkroon opgevoerd.

Het stuk gaat over de familie Brummel, zij krijgen twee gasten. Twee dames uit het westen. Griet, de vrouw des huizes heeft geen hulp. De buurvrouw die er regelmatig over de vloer komt, stelt voor dat de zoon Johan maar moet helpen. Johan voelt daar echter niets voor. Als de vriend van Johan, Loeks langs komt, krijgen ze het voor elkaar om van Loeks, Loekie te maken. Het leverde dol komische taferelen op. Toen bleek dat de dames ook nog goed konden zingen en Johan ook over een goede stem beschikte, bracht dat een leuk slot aan dit blijspel.

Onder grote belangstelling van de bewoners in en om de Noorderkroon werd een bijzonder mooie avond beleefd en hopen wij de Historische Toneelvereniging ‘Roon', met een volgende voorstelling nog eens op ons toneel te mogen zien.