Reisgids: Trommeltjestheater van Hennie Kuijer in Ruinen

Rond 11.45 is de Mozaiek bus vertrokken naar de Symphonie in Eelde om de eerste gasten te halen voor het reisje. De Rode Kruis bus ging richting de Wenning in Rolde voor de eerste gasten. Samenkomst was bij de Vijverhof in Assen. Helaas zijn de 3 gasten die zich hadden opgegeven niet meegegaan door omstandigheden. In De Wester Es in Beilen zijn de laatste gasten ingestapt en konden we op weg naar Ruinen. De lucht was blauw en iedereen had er zin in.

Aangekomen bij de prachtige boerderij van Hennie stapten we uit en kwamen bij de entree van het blikkenmuseum. Hennie stond ons al hartelijk op te wachten en begon gelijk te vertellen. Bij binnenkomst in de zaal keken we onze ogen uit zoveel blikjes en blikken er stonden. Hennie vertelde prachtig in het Drents waar de blikken weg kwamen en hoe het geheel is ontstaan. De inhoud van alle binnengebrachte blikken zat er nog in. Dat was juist het interessante eraan. Alles had een geschiedenis. Je kunt je niet voorstellen wat er vroeger allemaal werd bewaard in die blikjes/ trommeltjes.

Bij een blik en vele trommeltjes stonden we versteld wat er allemaal inzat. Van tabak, jarratels en oude handvaten tot deurbeslag en wat al niet meer.  Hennie is een geboren prater en dat was te horen. Geweldig en hartstikke leuk. Tussendoor kwam de gitaar tevoorschijn en werden er liedjes gezongen. De koffie/thee met zelfgebakken cake ging erin als koek. Na ca 1 ½ uur vertellen en zingen namen we afscheid van Hennie en zijn we via mooie binnenwegen rustig weer op huis aan gegaan. De gasten die bij de Wenning in zijn gestapt waren natuurlijk t eerst thuis, maar zoals beschreven waren de laatsten gasten uit  Eelde rond half 6 ook weer op hun plek. Men heeft laten weten dat ze het een hele gezellige middag vonden. Heel fijn, want daar doen we het ook voor, een gezellige middag met de reisjes van Zorggroep Drenthe.